Reteta salata a la russe
PrinteazaReteta salata a la russe din: cartofi, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, margarina, mazare, castraveti, gogosari, mustar, maioneza, sare, piper.
- 1 kg cartofi
- 2 morcovi
- 2 ţeline mici
- 2 rădăcini de păstârnac
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 50 g margarină
- 200 g mazăre
- 4 castraveţi muraţi
- 2 gogoşari muraţi
- muştar
- maioneză de post
- sare
- piper
Mod de preparare:
Zarzavaturile se curăţă, se fierb întregi, se taie cuburi. Castraveţii şi gogoşării se spală, se taie cubuleţe. Se amestecă toate, se încorporează margarina topită, sarea, piperul, apoi se adaugă 2/3 din maioneză (1/3 se păstrează pentru ornat).
Pofta buna!