Reteta pui taranesc

Printeaza

Reteta pui taranesc din: ciocanele de pui sau aripioare, morcovi, patrunjel, ardei, porumb, fasole rosie, pasta de tomate, supa de pui, sare, piper, ulei, rosii.

Ingrediente:Reteta_pui_taranesc

  • 500 g ciocănele de pui sau aripioare
  • 1-2 morcovi mari
  • pătrunjel verde
  • 3 ardei graşi, în 3 culori
  • 1 conservă mică de porumb boabe
  • 1 conservă de fasole roşie boabe
  • pastă de tomate
  • supă de pui (circa 1/2 l)
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 3-4 roşii mari

 

Mod de preparare:

Tai morcovii bastonaşe scurte, ardeii la fel şi îi căleşti într-o cratiţă cu ulei încins, la foc mic. Când s-au mai înmuiat, pui carnea de pui şi mai căleşti puţin împreună.

Adaugi porumbul şi fasolea scurse bine, pui şi un pic de boia dulce de ardei,emesteci, apoi stingi cu supa fierbinte. Adaugi sare şi piper după gust şi fierbi până e gata.

Separat, pui într-o tigaie ulei. Adaugi roşiile decojite şi tăiate în patru.

Le căleşti, adaugi pastă de tomate, mai laşi un pic, apoi răstorni totul peste mâncarea de pui. Presari pătrunjel tocat, mai laşi câteva clocote, apoi poţi servi preparatul.

Reteta pui taranesc

Reteta_pui_taranesc

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.