Reteta prajitura cu piersici

Printeaza

Reteta prajitura cu piersici din: faina, praf de copt, oua, ulei, lapte, zahar, branza de vaci, smantana, piersici, menta.

Ingrediente:Reteta_prajitura_cu_piersici

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 4 ouă
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 250 g zahăr pudră

Pentru umplutură:

  •  1 kg brânză de vaci
  • 300 g smântână slabă
  • 4 ouă
  • zahăr, după gust
  • 300 g piersici din compot (jumatăti)
  • frunze de mentă (pentru ornat)

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, combini praful de copt cu făina. Separi gălbenuşurile de albuşuri şi freci gălbenuşurile cu zahărul.

Când ai obţinut o spumă albă torni, în fir subţire, uleiul şi laptele, apoi adaugi făina în ploaie şi omogenizezi.

Baţi albuşurile spumă, le încorporezi în aluat si îl torni într-o tavă tapetată.

Pentru umplutură, amesteci brânza scursă, smântână, ouăle şi zahărul. Torni umplutura peste aluatul din tavă, apoi aşezi piersidle.

Dai prăjitura la copt 35-40 de minute, la foc mediu, până când aluatul s-a rumenit, iar brânza s-a întărit puţin.

O laşi la rece, apoi, dacă vrei, o ornezi cu frunze de mentă.

 

Reteta prajitura cu piersici

Reteta_prajitura_cu_piersici

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura cu cacao si nuca

Prajitura delicioasa de cacao cu nuca

Prajitura delicioasa de cacao cu nuca din: apa minerala, zahar, faina, ulei, nuci, bicarbonat, cacao, mirodenii. Ingrediente: 2 căni de apă minerală 2 căni zahăr 4 căni făină 200 g ulei nuci (bucăţi mari) 1 linguriţă bicarbon­at 2 linguri cacao mirodenii Mod de preparare: Se freacă apa minerală cu zahărul, se adaugă uleiul, făina, bicarbonatul, […]

Prajitura cu morcovi si zahar brun

Prajitura delicioasa cu morcov

Prajitura delicioasa cu morcov din: faina, morcov, zahar, margarina, gem, bicarbonat. Ingrediente: 4 căni de făină 6 căni de morcov ras 3 căni zahăr 1 pachet de margarină 1 borcan de gem 2 linguri de bicarbonat sau amoniac   Mod de preparare: Se rade morcovul pe răzătoarea mică, se frea­că apoi cu zahărul şi se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.