Reteta prajitura cu nectarine

Printeaza

Reteta prajitura cu nectarine din: nectarine, zahar, zeama de lamaie, amidon, foitaj, oua, apa faina, ulei, sare, praf de copt.

Ingrediente:Reteta prajitura cu nectarine

  • 6 nectarine mari
  • 1 cană de zahăr
  • zeama de la o lămâie
  • 4 linguri amidon
  • 1 foaie foitaj
  • 5 oua
  • 2 linguri apă
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • jumătate linguriţă praf de copt

 

Mod de preparare:

Cureţi nectarinele, le tai felii, le stropeşti cu zeama de lămâie şi pui o cană dezahăr peste ele. Amesteci puţin şi laşi deoparte.

Separi cele 5 ouă, baţi albuşurile cu un praf de sare, pui zahărul, apoi apa, gălbenuşurile şi uleiul, iar la urmă făina şi praful de copt. Amesteci uşor, prin răsturnare.

Torni compoziţia într-o tavă (25/35) în care ai pus hârtie de copt şi dai la cuptor pentru 10-15 minute, la 180 grade.

Scoţi tava şi pui repede deasupra fructele, după ce le-ai scurs de zeamă şi ai presărat peste ele amidon (3 linguri). Aşezi una lângă alta feliile de fructe, cât să acoperi toată prăjitura şi deasupra torni ceea ce ramane: sosul format din amidon si sucul de fructe.

Peste fructe aşezi cu grijă foaia de foitaj, pe care o crestezi din loc în loc, să obţii un grilaj.

Dai tava din nou la cuptor, pentru încă 30 de minute. Când este gata prăjitura, fierbi sucul scurs de la fructe, cu o lingură de amidon şi pui sosul peste prăjitură.

Tai prăjitura după ce se răceşte şi o presari cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.