Reteta prajitura cu firimituri

Printeaza

Reteta prajitura cu firimituri din: gem, faina, praf de copt, margarina, zahar, banana, iaurt, sare, nuci.

Ingrediente:Reteta_prajitura_cu_firimituri

  • 200 g gem de merişoare
  • 200 g făină
  • o linguriţă praf de copt
  • 60 g margarină moale
  • 200 g zahăr
  • un pliculeţ zahăr vanilinat
  • 1/2 banană
  • 150 ml iaurt de soia plus o lingură lapte de soia
  • sare

Pentru firimituri:

  • 100 g făină
  • 100 g margarină rece
  • 50 g nuci măcinate
  • 100 g zahăr
  • un praf sare

 

Mod de preparare:

Toate ingredientele pentru firimituri se amestecă într-un vas pentru a obţine o compoziţie grosieră. Se lasă deoparte.

Margarina se amestecă apoi cu zahărul şi zahărul vanilinat, se adaugă banana pasată, apoi jumătate din cantitatea de făină, praful de copt şi sare, amestecate în prealabil.

Se adaugă iaurtul şi laptele de soia, apoi restul de făină şi, dacă aluatul este prea gros, se mai foloseşte lapte.

Se pune aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie de copt, se pune gemul de merişoare deasupra şi apoi se presară firimiturile. Se lasă la cuptor 45-50 de minute.

Reteta prajitura cu firimituri

Reteta_prajitura_cu_firimituri

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.