Reteta prajitura cu crema si glazura

Printeaza

Reteta prajitura cu crema si glazura din: faina, zahar, unt, lapte, cacao, oua, praf de copt, smantana, ciocolata, miere.

Ingrediente:Reteta prajitura cu crema si glazura

Pentru blat:

  • 200 g faină
  • 100 g zahăr
  • 120 g unt moale
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingură cu vârf pudră cacao fara zahăr
  • 2 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 1-2 plicuri zahăr vanilat

Pentru cremă:

  • 800 ml smântână dulce pentru frişca
  • 200 g ciocolată neagră
  • 20 g unt
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 plic zahăr vanilat

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată
  • 40 g unt

 

Mod de preparare:

Se bat ouăle întregi cu zahărul şi zahărul vanilat până ce devin spumoase. Se adaugă untul moale, se mai bat puţin, după care se încorporează laptele, faina amestecată cu praful de copt şi cacaua.

Se amesteca bine, se toarnă într-o tavă mai mare tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins circa 15 minute.

Se bat spumă 500 ml smântână dulce. Se topeşte ciocolata împreună cu untul la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, se lasă să se răcorească puţin, după care se amestecă cu frişca bătută.

Se bate restul de smântână cu zahărul vanilat, şi se amestecă cu mierea. Blatul răcit se taie în două.

Pe una dintre foi se întinde crema cu ciocolată, deasupra se întinde frişca cu miere şi se acoperă cu cealaltă foaie apăsând-o uşor. Se topeşte ciocolata împreună cu untul, se întinde peste prăjitură şi se lasă să se întărească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.