Retete de post: Paste mediteraneene cu busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de paste mediteraneene cu busuioc din: ardei rosii, ceapa rosie, ardei iute, usturoi, zahar brun, ulei de masline, rosii, paste, busuioc si parmezan.

Ingrediente:Paste mediteraneene cu busuioc

  • 2 ardei roşii, curăţaţi de seminţe, tăiaţi în bucăţi
  • 2 cepe roşii, tăiate în sferturi
  • 2 ardei iuţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi grosier
  • 1 linguriţă de zahăr brun
  • 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru sevit
  • 1kg de roşii mici, tăiate în sferturi
  • 350g de paste

pentru servit:

  • 1 mână frunze de busuioc
  • 2 linguri de parmezan ras (opţional, pentru cei care nu ţin post)

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6. Într-o tavă mare, se presară ardeii, ceapa roşie, ardeii iuţi şi usturoiul. Se presară zahărul, se stropeşte cu uleiul de măsline şi se asezonează cu sare şi piper. Se lasă la cuptor 15 minute, se adaugă roşiile şi se mai lasă 15 minute, până când se înmoaie toate legumele şi devin aurii.

În timp ce se fac legumele, se fierb pastele într-o oală cu apă sărată, conform instrucţiunilor de pe pachet, până când se înmoaie, dar nu de tot. Se scurg bine de apă.

Se scot legumele din cuptor, se adaugă pastele peste ele şi se amestecă uşor. Se rup frunze de busuioc şi se presară deasupra, împreună cu parmezanul. Dacă îţi rămân paste, poţi face uşor o salată de paste – trebuie doar stropite cu ulei de măsline, dacă este nevoie.

Paste mediteraneene cu busuioc

Paste mediteraneene cu busuioc

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • paste de post la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.