Reteta placinta cu ceapa

Printeaza

Reteta placinta cu ceapa din: foi de placinta, ceapa, ulei, gris, sare, piper.

Ceapa conține compuși antioxidanți precum quercetina, sulfura de dialil și antocianine, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, reducând stresul oxidativ și riscul de boli cronice.

Conținutul ridicat de vitamina C și compuși sulfurici din ceapă poate sprijini sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor.

Consumul regulat de ceapă poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, reducerii nivelului de colesterol și prevenirea formării cheagurilor de sânge, reducând astfel riscul de boli de inimă.

Quercetina și alte compuși prezenți în ceapă au proprietăți antiinflamatorii, putând ajuta în ameliorarea inflamațiilor cronice din corp.

 

 

Ingrediente:Reteta placinta cu ceapa

  • foi de plăcintă
  • 1 kg ceapă
  • 1 pahar de ulei
  • 2 lin­guri de gris
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se taie solzişori, se căleşte în ulei încins. Se adaugă grişul şi se mai lasă la foc mic. Se potriveşte de sare şi piper.

Această um­plutură se întinde pe foaia de plăcintă, după care se rulează.

Rulourile se ung cu puţin ulei, se pun în cuptor la foc potrivit, într-o tavă unsă în prealabil cu margarină.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Plăcintă cu brânză, mărar şi ceapă

Plăcintă cu brânză, mărar şi ceapă din: faina alba, drojdie, sare de mare, ulei de masline, apa calduta, branza sarata, ceapa verde, marar.   Ingrediente:  400 g făină albă 20 g drojdie proaspătă 1 linguriţă sare de mare 50 ml ulei de măsline 300 ml apă călduţă 1 kg brânză sărată 1 legătură ceapă verde […]

 

Placinta cu cartofi si ceapa

Placinta cu cartofi si ceapa din: cartofi, ceapa, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi ceapa câte 1 linguriţă sare şi piper, pătrunjel tocat şi puţin ulei     Mod de preparare: Se pasează 1 kg cartofi fierţi tăiaţi cubuleţe, cu ceapa tocată. Se adaugă câte 1 linguriţă sare şi piper, pătrunjel tocat şi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.