Reteta placinta cu cas

Printeaza

Reteta placinta cu cas din: faina, ulei, oua, sifon, praf de copt, sare, cas de oaie, seminte de chimen, smantana sau unt.

Ingrediente:Reteta_placinta_cu_cas

Pentru foi:

  • 400 g făină
  • 200 ml ulei
  • 1 ou
  • 100 ml sifon sau apă minerală carbogazificată
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă sare
  • 2 linguri ulei pentru tavă

Pentru umplutură şi decor:

  • 600 g caş de oaie
  • 2 ouă
  • sare
  • 1 linguriţă seminţe de chimen negru
  • 1 lingură smântână sau unt

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixezi într-un castron 100 ml ulei, sifonul, oul, sarea şi încorporezi treptat 300 g faină cernută împreună cu praful de copt.

Frămânţi aluatul 4-5 minute, apoi întinzi o foaie dreptunghiulară de 1 cm grosime. Amesteci 100 ml ulei cu 100 g făină, obţinând o pastă pe care o întinzi uniform peste dreptunghiul de aluat.

Il rulezi şi îl laşi în frigider 30 de minute.

Pentru umplutură, frămânţi caşul, apoi îl amesteci împreună cu ouăle. Potriveşti de sare şi adaugi seminţele de chimen.

Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi cu sucitorul aluatul, pe care îl tai în 3 foi subţiri, de dimensiunile tăvii (circa 25×35 cm).

Aşezi în tava unsă alternativ foile şi umplutura, deasupra ungi plăcinta cu o lingură de smântână sau cu puţin unt şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.

Coci plăcinta timp de 45 de minute, până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.