Reteta placinta cu cartofi

Printeaza

Reteta placinta cu cartofi din: faina, drojdie, ulei, cartofi, sare, zahar, usturoi.

Ingrediente:Reteta placinta cu cartofi

  • 1 kg făină
  • 1 cub drojdie proaspătă
  • 500 ml ulei
  • 1 linguriţă sare
  • 1 lingură zahăr
  • 1,5 kg cartofi
  • 2 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Se pune făina într-un castron, se face cu mâna o adân­citură în care se pun zahăr şi sarea (1 linguriţă). Punem şi cubul de drojdie şi un pahar cu apă călduţă şi facem maiaua, pe care o acoperim şi lăsăm la crescut cam 10 minute.

Intre timp, curăţăm cartofii, îi spălăm bine, îi tă­iem în patru, punem 1 linguriţă de sare, căţeii de usturoi, apoi turnăm apă fierbinte pe ei (astfel îşi păstrează mai bine proprietăţile) şi îi punem la fiert.

Apoi se frământă aluatul ca să fie suficient de elastic să-l putem modela cu mâna (nu folosim făcăleţul). Lăsăm aluatul la cres­cut acoperit bine şi ferit de curent.

Până aluatul creşte, strecurăm cartofii, îndepărtăm cei doi căţei de usturoi, apoi cu telul de piureu îi zdrobim bine şi îi lăsăm la ră­cit.

După ce aluatul a crescut, se rupe câte o bucăţică de aproximativ 80 g, se unge cu ulei planşeta pe care se lu­crează (poate fi o bucată de muşama), se ung şi palmele şi se întinde un cerc mic.

In mijlocul lui se pun 2 linguri de cartofi, apoi se adună marginile către centrul cercului, apoi; din nou cu palmele unse cu ulei, se întinde cercul aproximativ de mărimea tigăii în care se prăjesc.

Intr-o tigaie se pune ulei şi se lă­săm la încins, apoi se pune plăcinta la prăjit întorcând-o pe ambele părţi şi lăsând-o să se rumenească bine. O scoatem pe un platou cu hârtie absorbantă (pentru sur­plusul de ulei).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.