Reteta pilaf cu ciuperci

Printeaza

Reteta pilaf cu ciuperci din: ciuperci, orez, ceapa, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Reteta pilaf cu ciuperci

  • 400-500 g ciuperci
  • 150 g orez
  • 600 ml apă
  • 1 ceapă de mărime mijlocie
  • 10 boabe piper
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie în bucăţi mici. Se pun într-o oală apă, sare şi puţină zeamă de lămâie. Se lasă pe foc să fiarbă. Când apa începe să fiarbă, se adau­gă ciupercile.

Separat, într-o cratiţă se pune ulei şi se lasă pe foc până se încinge. Se curăţă ceapa, se spală, se toa­că mărunt şi se adaugă în uleiul încins.

Se spală orezul şi se pune în cratiţa cu ceapă. Se lasă pe foc până ce orezul şi ceapa s-au rumenit.

Când ciupercile s-âu înmuiat, se strecoară zeama în cratiţa cu orez. Se pun sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine. Se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă pe foc să fiarbă înăbuşit.

Când orezul este aproape fiert, se adaugă ciupercile, se ameste­că bine şi se bagă cratiţa în cuptor, unde se lasă să fiarbă la foc potrivit, până scade din lichid. Se poate servi cald sau rece, cu garnitură din salate diferite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.