Reteta piftie

Printeaza

Reteta piftie din: picioare de porc, ciolan, pulpa, usturoi, morcov, ceapa, telina, pastarnac, sare, piper.

 

Ingrediente:Reteta_piftie

  • 2 picioare de porc
  • 1 ciolan de porc
  • 500 g pulpă de porc
  • 1/2 căpăţână de usturoi
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriţă de piper boabe
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune carnea la fiert în apă rece, cât să o acopere cam cu 8 cm. Adună spuma.

După mai bine de o oră, adaugă ceapa, ţelina, morcovul, păstârnacul, foile de dafin, piperul şi sarea.

Fierbe totul la foc mic până când carnea se desprinde de pe oase.

Scoate carnea şi legumele, iar în zeama rămasă pune usturoiul pisat, apoi strecoar-o.

Pe fundul unor boluri, aşază rondele de morcov fiert, apoi bucăţi de carne şi toarnă zeamă fierbinte.

După ce au stat la rece, întoarce bolurile direct în farfuriile în care serveşti piftia.

Reteta piftie

Reteta_piftie

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Piftie de porc – racituri gustoase

Piftie de porc din: picioare, cap de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac telina, foid e dafin, boabe de ienibahar, usturoi, sare.  Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi. Ingrediente: 1 kg picioare sau cap de porc 1 ceapa 2 morcovi 1 patrunjel 1 pastirnac  1 telina 2 foi de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.