Reteta piftie de porc

Printeaza

Piftie de porc cu usturoi din: ciolan, picioare de porc, cap de porc, sorici, sare, piper, usturoi.

Ingrediente:Reteta piftie de porc

  • 1 ciolan crud
  • 4 picioruşe de porc
  • 1/4 de cap de porc cu ureche
  • 500 g şoric de porc
  • sare
  • 1 lingură piper boabe
  • 1 căpăţână de usturoi

 

Mod de preparare:

Se curăţă, se spală bine ciolanul, picioarele, şoricul şi capul de porc şi se lasă 1-2 ore în apă rece. Se pun într-o oală mai mare, se toarnă apă rece cât să le acopere, apoi se fierb la foc moderat.

După ce au dat în clocot, se spumează, se adaugă sare, piperul şi usturoiul curătat si se reglează flacăra pe poziţia cea mai mică, ca să fiarbă încet, timp de 2,5-3 ore, sau până când carnea se desprinde de pe oase.

Se stinge focul, se lasă 5 minute, după care se scoate carnea cu paleta de bucătărie şi se lasă puţin la răcit. Zeama se lasă şi ea la limpezit, apoi se strecoară pe o strecurătoare deasă.

Carnea caldă se desface de pe oase şi se porţionează în farfurii sau boluri. Se toarnă peste zeama şi se pune la rece pentru a se închega.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.