Reteta piept de pui cu mozzarella

Printeaza

Reteta piept de pui cu mozzarella din: piept de pui, mozzarella, busuioc, ulei, vin, ciuperci, cartofi, broccoli, cimbrisor, piper, rozmarin, coriandru, sare, unt, usturoi, mustar, smantana, marar.

Ingrediente:Reteta piept de pui cu mozzarella

  • 600 g piept de pui
  • 200 g mozzarella
  • 10 g busuioc
  • 250 ml ulei măsline
  • 100 ml vin alb
  • 400 g ciuperci
  • 500 g broccoli
  • 600 g cartofi medii
  • 1 l ulei floareă-soarelui
  • 1 foaie dafin
  • cimbrişor
  • piper negru boabe
  • rozmarin
  • boabe de coriandru
  • sare fină
  • 2 linguri rase
  • sare grunjoasă
  • 100 g unt
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură muştar Dijon
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • mărar

 

Mod de preparare:

Taie pieptul de pui în felii. Pe un strat de folie alimentară aşază feliile de pui una lângă cealaltă.  Sărează şi piperează, unge cu ulei de măsline şi pune câte două frunze de busuioc pe fiecare felie. Bate carnea pusă între două folii.

Aşază pe fiecare felie de carne câte un bastonaş de mozzarella, rulează-le separat în folie de aluminiu şi aşază-le într-o tavă. Introdu-le 10-12 minute în cuptorul încins.

Fierbe cartofii în apă cu sare grunjoasă, piper boabe, coriandru, foaia de dafin şi crenguţele de cimbrişor şi rozmarin. Scurge-i şi lasă-i la răcit zece minute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Incinge uleiul într-o tigaie. Taie cartofii în cubuleţe şi prăjeşte-i până capătă o crustă aurie. Scoate-i într-o tavă cu hârtie prosop şi asezonează-i cu sare.

Fierbe cinci minute bucheţelele de broccoli în apă cu sarea grunjoasă. Pune-le pentru două minute într-un castron cu apă rece pentru a li se păstra culoarea, apoi într-o tavă tapetată.

Separat, într-o tigaie, încinge uleiul de măsline la foc mediu, adaugă cei doi căţei de usturoi (cu tot cu coajă) zdrobiţi uşor cu lama cuţitului.

Rumeneşte uşor usturoiul şi adaugă broccoli bine scurs. Asezonează cu sare şi piper. Adaugă untul şi sotează două minute.

Taie ciupercile julien şi rumeneşte-le în uleiul de măsline încins. Sotează-le 2 minute la foc mare, asezonate cu sare şi piper, după care stropeşte-le cu puţin vin.

Se pun apoi într-o tavă şi se introduc în cuptorul preîncălzit la 180°C, punând untul pe deasupra.

Pentru sosul de muştar şi mărar, toacă mărunt mărarul şi adaugă-l în cratiţa în care ai pus muştarul, 150 ml smântână pentru gătit, piper, sare şi 50 ml apă. Amestecă 3-4 minute cu telul la foc mic, până dă în clocot.

Taie rulourile în jumătăţi, aşază garniturile şi stropeşte cu sosul de muştar.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.