Reteta pentru vegetarieni: Tabbouleh

Printeaza

Tabbouleh din: bulgur, patrunjel, menta, castravete, ceapa verde, rosii, lamai, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Tabbouleh

  • 200 g bulgur
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 4 fire de mentă proaspătă
  • 1/2 de castravete mare
  • 4 fire de ceapă verde
  • 2 roşii cărnoase
  • zeama de la 2 lămâi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se fierbe bulgurul în jumă­tate de litru de apă timp de aproximativ 10 minute, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se umfle alte 20 de minute.

Intre timp, se spală pă­trunjelul şi menta, se scutură de apă şi se toacă. Castravetele se cojeşte şi se taie cubuleţe. Firele de ceapă verde se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.

Roşiile se spală, se curăţă de cotor şi de seminţe şi se taie cubulete.

Bulgurul se afânează cu o furculiţă, după care se amestecă într-un castron cu legumele şi verdeaţa.

Zeama de lămâie se amestecă cu uleiul, apoi se sărează şi se piperează. Dressingul se toarnă peste salata de legume. Se lasă minim o oră la aromatizat, după care salata se amestecă din nou bine si se serveste.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.