Reteta paste cu sos de spanac

Printeaza

Reteta paste cu sos de spanac din: paste, spanac, ciuperci, ceapa, usturoi, margarina, ulei, zeama de lamaie, otet, sare.

Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu, potasiu și magneziu.

Spanacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și luteina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a deteriorării provocate de radicalii liberi.

Datorită conținutului său de luteină și zeaxantină, spanacul poate susține sănătatea ochilor și poate ajuta la prevenirea bolilor oculare legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară.

 

 

Ingrediente:Reteta paste cu sos de spanac

  • 500 g paste
  • 300 g spanac
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 100 g margarină
  • 1 lingură de ulei
  • zeamă de lămâie
  • oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Căpăţâna de usturoi necurăţată se lasă la cuptor 15 minute până se înmoaie.

După aceea, se scoate miezul din căţeii de usturoi.

Ceapa se curăţă, se toacă mărunt, se căleşte până se în­moaie, apoi se adaugă ciupercile, miezul de us­turoi şi se înăbuşă încă 5 minute.

Se adaugă 2 linguri de zeamă de lămâie şi se mai fierbe 2 mi­nute.

Frunzele de spanac se curăţă, se spală în mai multe ape, se taie şi se adaugă peste ciuper­ci împreună cu margarina.

Se potriveşte de sare şi piper şi se înăbuşă până când frunzele de spanac s-au înmuiat.

Pastele se fierb în apă clo­cotită cu sare, se strecoară şi se aşază în farfurii. Deasupra se pune sosul de spanac.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Paste cu sos cremos de brânză și spanac

Paste cu sos cremos de brânză și spanac din: paste, frunze de spanac, ceapa, usturoi, smantana, branza gorgonzola, parmezan, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 500 g paste (de preferat fusilli sau penne) 200 g frunze proaspete de spanac 1 ceapă mică, tocată 2 căței de usturoi, tocați 200ml smântână lichidă 100 g brânză […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.