Reteta paine cu verdeata

Printeaza

Reteta paine cu verdeata din: verdeturi, unt, oua, sare, faina, amidon, cascaval.

Ingrediente:Reteta_paine_cu_verdeata

  • 1 mana verdeturi (pătrunjel, mărar, salvie, busuioc, coriandru, frunze tinere de spanac)
  • 50 g unt
  • 4 ouă
  • sare
  • 100 g făină
  • 50 g amidon
  • 2 linguri caşcaval ras

 

Mod de preparare:

Se topeşte untul, dar nu se lasă să devină maroniu. Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu sare.

Se încorporează gălbenuşurile, alternând cu verdeaţă tocată şi câte o linguriţă de unt topit. Se presară făina amestecată cu amidon şi caşcaval ras şi se înglobează cu telul.

Se aşază aluatul într-o formă unsă şi pudrată cu pesmet. Se aşază la mijlocul cuptorului rece. Se coace 25 minute la 180 °C, până se rumeneşte uşor.

Se lasă la răcorit în tavă, apoi se taie.

Reteta paine cu verdeata

Reteta_paine_cu_verdeata

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.