Reteta paella

Printeaza

Reteta paella din: mazare, orez, porumb, ardei, ceapa, rosii, ulei, curcuma, sare, patrunjel.

Ingrediente:Reteta_paella

  • 150 g mazare
  • 300 g orez cu bob rotund
  • o conserva mica porumb
  • un ardei gras rosu
  • o ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 roşii în bulion
  • 4 linguri ulei
  • o lamaie
  • un litru supa de legume
  • 1/2 lingurite curcuma
  • sare
  • 2-3 fire patrunjel

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie încăpătoare cu ulei se pun la călit ardeiul tăiat cubulete, ceapa şi usturoiul curăţate si tăiate mărunt si roşiile fără suc.

Se lasă 5 minute, se amestecă şi se pune orezul. Se acoperă si se lasă 3 minute sub capac. Se pune apoi supa, se adaugă sare şi curcuma şi se lasă să fiarbă 20-25 de minute.

Când orezul a absorbit întregul lichid, se pune mazărea şi se mai lasă 5 minute pe foc. Se stinge focul, se presară porumbul, se acoperă si se lasă 5 minute. Se serveste cu felii de lămâie si pătrunjel.

Reteta paella

Reteta_paella

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.