Reteta naut picant

Printeaza

Reteta naut picant din: naut, ghimbir, ceapa, ardei, usturoi, unt, rosii, rodie, condiment, sare, piper, coriandru.

Ingrediente:Reteta_naut_picant

  • 500 g năut
  • 25 g ghimbir
  • 1/2 de legătură de ceapă verde
  • 2 ardei iuţi verzi
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 1/2 linguri de ghee (unt clarificat)
  • 3 roşii
  • 1 linguriţă de bobite de rodie măcinate
  • 2 1/2 linguriţe de Garam Maşala
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 priză de piper
  • 100-150 ml supă de legume
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 3 linguri de coriandru proaspăt tocat

 

Mod de preparare:

Năutul se pune la înmuiat peste noapte. A doua zi se scurqe si se fierbe circa 20 de minute intr-o cantitate generoasă de apa cu sare. Când este pătruns nautul, se scurge din nou zeama.

Ghimbirul se coieste. Ceapa verde se curăţă şi se spala. Aerdeii se spală si li se îndepărtează seminţele, iar usturoiul se curata. Toate aceste ingrediente se toaca marunt, apoi se calesc circa 3 minute în unt clarificat încins, amestecând continuu.

Roşiile se spală, se curăţă de cotor şi se taie cubuleţe, cu năutul si se toarnă pe deasupra supa de legume. Mâncarea se fierbe la foc mic aproximativ 25 de minute.

La final, năutul se asezonează cu zeamă de lămâie şi se serveşte cu coriandru presărat pe deasupra.

Reteta naut picant

Reteta_naut_picant

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.