Reteta muschi de porc afumat

Printeaza

Reteta muschi de porc afumat din: muschi de porc, sare, ulei de masline, usturoi, boia, piper, cimbru, busuioc, tarhon.

Ingrediente:Reteta_muschi_de_porc_afumat.jpg

  • 1 1/2 kg muşchi de porc
  • 1 lingură rasă sare grunjoasă
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 5 căţei de usturoi
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • cimbru uscat
  • busuioc uscat mărunţit
  • tarhon uscat

 

Mod de preparare:

Speli muşchiul de porc şi îl pui într-o tavă de plastic, astfel încât să stea întins în tavă. Il presari cu sarea grunjoasă pe ambele părţi, acoperi vasul cu capac sau cu folie de polietilenă şi îl păstrezi în frigider pentru aproximativ 24 de ore.

A doua zi, cureţi usturo­iul şi îl dai pe răzătoarea mică. Il amesteci împreună cu uleiul, boia, piper, cimbru, busuioc şi tarhon după gust, astfel încât să obţii o pastă cu care ungi muşchiuleţii de porc, în prealabil scurşi de zeamă.

Ii pui în alt vas pe care îl acoperi şi îi păstrezi astfel 48 de ore, în frigider. în acest timp, îi mai întorci de pe o parte pe alta. Infigi în fiecare muşchiuleţ câte un cârlig metalic şi îi atârni în cămara ta răcoroasă până a doua zi, să se usuce puţin.

Afumi carnea în afumătoare, având grijă să întorci muşchiuleţii pe toate părţile. Serveşti muşchiuleţul afumat alături de ceapă roşie, usturoi, murături sau roşii cherry.

Reteta muschi de porc afumat

Reteta_muschi_de_porc_afumat

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.