Reteta musaca

Printeaza

Reteta musaca din: cartofi, carne tocata, ceapa, morcov, ulei, sare, piper, bulion, oua, smantana, ardei, pesmet.

Ingrediente:Reteta_musaca

  • 1 kg cartofi
  • 500 g carne tocată de vită sau amestec (porc şi vită)
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri bulion
  • 6 ouă
  • 5 linguri smântână
  • 3-4 ardei copţi
  • 2 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Speli cartofii şi îi pui la fiert în coa­jă, în apă cu sare. Când sunt fierţi, îi cureţi de coajă şi îi tai rondele. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la călit în ulei încins în tigaie.

Adaugi carnea, morcovul ras, condimentele şi laşi să fiarbă 15 minute. Adaugi 2 linguri bulion şi laşi să mai fiarbă puţin. Laşi să se răcească şi încorporezi în compoziţie 2 ouă.

Intr-o tavă unsă, aşezi un rând de cartofi, un strat de carne, altul de cartofi, începând şi terminând cu un strat de cartofi. După fiecare strat de carne, adaugi din amestecul de 3 linguri de smântână cu 2 ouă.

La sfârşit, aşezi deasupra un strat de ardei copţi şi torni peste ei amestecul din două linguri de smântână cu 2 ouă bătute şi 2 linguri de pesmet, apoi condimentezi după gust. Dai vasul la cuptor pentru 40 de minute, la foc moderat.

Reteta musaca

Reteta_musaca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.