Reteta masline murate

Printeaza

Reteta masline murate din: masline, ceapa, usturoi, dafin, ulei de masline, otet de vin rosu.

Ingrediente:Reteta_masline_murate

  • 250 g măsline mari la borcan
  • 1 ceapă mare
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 frunză de dafin
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 3 linguri de oţet de vin roşu

 

Mod de preparare:

Măslinele se pun la scurs într-o strecurătoare. Ceapa se cojeşte şi se toacă mărunt. Usturoiul se curăţă (menţinându-se în coajă) şi se presează cu muchia unui cutit.

Măslinele scurse se crestează de jur împrejur, pe lungime, până la sâmbure. Se pun într-o cratiţă împreună cu ceapa, usturoiul, frunza de dafin şi cu oţetul, apoi se acoperă cu apă. Peste apă se toarnă uleiul de măsline.

Măslinele se pun la fiert şi se clocotesc la foc mic 4-6 ore, până când se pătrund, iar apa aproape s-a evaporat. Se umple un borcan cu conţinutul cratiţei, se închide bine şi se lasă câteva zile să se aromatizeze.

Reteta masline murate

Reteta_masline_murate

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.