Reteta greceasca: Tiropita

Printeaza

Tiropita din: branza feta, unt, faina, lapte, oua, sare, piper, foi de placinta, susan.

Ingrediente:Tiropita

  • 200 g brânză feta
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură făină
  • 200 ml lapte
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • foi de plăcintă
  • susan

 

Mod de preparare:

Din unt, făină şi lapte, prepari sosul Bechamel astfel: topeşti untul şi îl laşi să se încingă. Adaugi făina şi laşi timp de 1-2 minute, amestecând mereu. Torni laptele, sărezi şi piperezi după gust şi laşi să mai dea câteva clocote.

După ce sosul se răceşte puţin, adaugi ouăle şi brânza feta tăiată cuburi mici.

Tai foile de plăcintă în dreptunghiuri şi le umpli cu amestecul de brânză şi sos. Ungi marginile cu unt topit şi rulezi în formă de cilindru cu capetele în interior. Ungi plăcinţelele deasupra cu ou şi le preasari cu susan. Le pui apoi în tava unsă cu ulei şi coci plăcinţelele în cuptorul bine încins, timp de 15-20 minute.

Poţi consuma plăcinţelele atât calde, cât si reci.

Sunt bune şi pe post de gustare pentru orice moment al zilei.

 

Tiropita

Tiropita

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.