Reteta gogosi glazurate

Printeaza

Reteta gogosi glazurate din: faina, zahar, lapte, ou, unt, drojdie, ciocolata, ulei, fulgi de ciocolata.

Ingrediente:Reteta gogosi glazurate

  • 300 g faină
  • 60 g zahăr
  • 130-150 ml lapte călduţ
  • 1 ou
  • 2 linguri unt topit
  • 5 g drojdie uscată
  • sare

Pentru glazură:

  • 50 g ciocolată de lapte
  • 50 g ciocolată albă
  • 2 linguri ulei
  • fulgi de ciocolată sau ornamente colorate

 

Mod de preparare:

Făina se amestecă cu zahărul, drojdia şi un praf de sare, se adaugă oul bătut, untul topit şi adăugând treptat laptele călduţ se frământă un aluat, elastic. Se acoperă şi se lasă la dospit 20 minute.

Se presară faină pe blatul de lucru şi se scoate aluatul dospit, apoi se întinde în grosime de 1 cm. Se decupează cu formă rotundă, iar in mijlocul fiecărei gogoaşe se decupează cu o formă mai mică.

Se lasă 10 minute la odihnit, apoi se coc în cuptor sau se prăjesc în ulei după preferinţa.

Se topesc cele două tipuri de ciocolată, se amestecă fiecare cu câte o lingură de ulei, apoi se glasează gogoşile şi se presară cu fulgi de ciocolată sau cu ornamente colorate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.