Reteta ghiveci sarbesc

Printeaza

Reteta ghiveci sarbesc din: orez, vanata, cartofi, morcov, rosii, fasole, ardei, gogosari, ceapa, ulei, marar, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Reteta ghiveci sarbesc

  • 1 ceaşcă de orez
  • 1 vânătă
  • 3-4 cartofi
  • 1 morcov
  • 4-5 roşii
  • 1 mână de fasole verde
  • 4 ardei
  • 2 gogoşari
  • 2 cepe
  • ulei
  • 1 legătură de mărar şi pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Orezul spălat se fierbe cu morcovul ras până se umflă bobul. Fasolea verde spălată, curăţată, se fierbe în apă clocotită cu sare.

Intr-o cratiţă mare se pun uleiul, un strat de cartofi curăţaţi şi tăiaţi în sferturi, un strat de ardei tăiaţi fâşii, roşiile tăi­ate felii, orezul fiert, fasolea verde, ceapa tăiată mărunt, ultimul strat fiind de roşii.

Se adaugă o ceaşcă de apă, sarea, piperul şi se dă la cuptor până se înmoaie legumele. La sfârşit se adaugă vânătă, care în prealabil a fost coaptă, curăţată şi scursă şi se mai lasă în cuptor 10-15 minute.

După ce este gata, se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.