Reteta ghiveci de vara

Printeaza

Reteta ghiveci de vara din: cartofi, ceapa, ardei, dovlecel, morcovi, rosii, patrunjel, marar, ulei, sare.

 

Ingrediente:

  • 8-10 cartofi
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 ardei graşi
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 1/2 kg roşii
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Roşiile se spală şi se dau pe râzătoare. Restul legumelor se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe.

Se pun la fiert în 2 litri şi jumătate de apă. Se adaugă uleiul şi sarea şi se lasă la fiert la foc mic.

Când sunt fierte legumele, se adaugă mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Ghiveci de legume cu quinoa

Ghiveci de legume cu quinoa din: ceapa rosie, ardei gras, morcovi, dovlecei, supa de legume, ulei de masline, quinoa, sare, piper, busuioc, oregano, cimbru, lamaie.   Ingrediente: 2 cepe roșii 2 ardei grași (roșii sau galbeni) 2 morcovi 2 dovlecei 500 ml supă de legume 2 linguri de ulei de măsline 1 cană de quinoa […]

retete

Ghiveci de legume pentru iarna

Ghiveci de legume pentru iarna din: gogosari, ardei, vinete, ceapa, ulei, bulion, foi de dafin, piper si sare. Ingrediente: 1,5 kg gogosari 1,5 ardei 1 kg vinete 1 kg ceapa 0,5 l ulei 1 litru bulion 3-4 foi de dafin piper sare     Mod de preparare: Se curata si se spala ceapa pestisori si […]

 

Ghiveci de legume cu bulion si verdeata

Ghiveci de legume cu bulion si verdeata

Ghiveci de legume cu bulion si verdeata din: ceapa, rosii, dovlecei, morcovi, ardei capia, bulion, patrunjel verde, boabe de piper negru, sare, ulei. Ingrediente: 2 cepe 1 kg rosii 3 dovlecei 2 morcovi 2-3 ardei capia 2-3 linguri cu bulion 1 legatura de patrunjel verde 10 boabe de piper negru sare ulei   Mod de […]

 

Ghiveci de legume cu vin

Ghiveci de legume cu vin

Ghiveci de legume cu vin din: ceapa, rosii, dovlecei, cartofi, usturoi, vin alb, ulei vegetal, cimbrisor, busuioc, tarhon, marar, piper si sare. Ingrediente: 4 cepe 4 rosii 2 dovlecei mici 600 g cartofi fierti in coaja un catel de usturoi 125 g vin alb sec 3 linguri ulei vegetal cimbrisor uscat busuioc un varf de lingurita […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.