Reteta gazpacho de castraveti

Printeaza

Reteta gazpacho de castraveti din: castraveti, ardei, ceapa, usturoi, ulei, masline, branza de oi, iaurt, sare, piper, menta, gheata.

Ingrediente:Reteta_gazpacho_de_castraveti

  • 500 g castraveţi proaspeţi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapă verde
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură măsline verzi tocate mărunt
  • 2 linguri brânză de oi rasă
  • 1 cană iaurt gros
  • sare
  • piper
  • 1 cană gheaţă pisată
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Se curăţă castraveţii de coajă, se păstrează unul întreg, iar ceilaiţi se toacă mărunt cu un cuţit foarte bine ascuţit. Se curăţă ardeiul de senninţe şi de cotor, iar pulpa se toacă cubuleţe. Ceapa şi usturoiul se taie rondele fine.

Se amestecă toate ingredientele cu două linguri de ulei, se adaugă măslinele tocate mărunt, brânza rasă, iaurtul gros şi se mixează câteva secunde cu un blender. Se adaugă apă rece până la consistenţa dorită. Se potriveşte gustul de sare şi piper.

La sfârşit, se adaugă gheaţa pisată cu blenderul, se repartizează în cupe, castronele sau în pahare groase şi se servesc imediat, decorate cu câte o felie lungă de castravete şi frunze de mentă.

Reteta gazpacho de castraveti

Reteta_gazpacho_de_castraveti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.