Reteta galuste cu prune

Printeaza

Reteta galuste cu prune din: cartofi, faina, oua, unt, sare, prune, scortisoara, zahar, unt, pesmet.

Ingrediente:Reteta_galuste_cu_prune

  • 1 kg cartofi
  • 1 cană făină
  • 2 ouă
  • 1 lingură unt
  • 1 praf sare
  • 500 g prune
  • scorţişoară
  • zahăr
  • 50 g unt
  • 150 g pesmet

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă, apoi îi zdrobeşti ca pentru piure, îi amesteci cu ouăle bătute cu untul şi făina. Frămânţi aluatul şi îi laşi deoparte.

Despici prunele, le scoţi sâmburii şi te amesteci cu zahăr şi scorţisoară, după gust. Topeşti untut într-o tigaie, presari pesmetul şi zahărul, amesteci aproximativ 5 minute şi dai tigaia deoparte.

Presari făină pe masa de lucru, întinzi aluatul, formezi găluştete şi pui în fiecare câte o jumătate de prună.

După ce ai terminat de făcut toate găluştele, le dai drumul în apă clocotindă cu un praf de sare. Sunt gata cănd se ridică la suprafaţă.

Le scoţi cu spumiera, le tăvăleşti prin pesmet şi le serveşti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.