Reteta friptura de vita cu fructe

Printeaza

Reteta friptura de vita cu fructe din: vrabioara de vita, ceapa, mere, prune, ulei, vin, supa, prune, mere, ulei, vin, ienupar, piper, cuisoare, sare, scortisoara, unt, sare, piper.

 

Ingrediente:Reteta_friptura_de_vita_cu_fructe

  • 1,5 kg vrăbioară/antricot de vită
  • 5-8 cepe
  • 300 g mere dulci
  • 150 g prune
  • 3 linguri cu ulei
  • 250 ml vin roşu
  • 350 ml supă clară de vită/legume
  • 5 boabe de ienupăr
  • 5 boabe de piper negru
  • 5 cuişoare
  • 1 baton de scorţişoară
  • 1 linguriţă cu unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 140°C. Spală şi curăţă de eventualele pieliţe, firişoare, tendoane bucata de carne, şterge-o cu un şervet de hârtie, dă-o cu un praf de sare şi piper proaspăt măcinat.

Curăţă cepele, spală, taie în sferturi merele şi curăţă-le de seminţe, taie în jumătăţi prunele şi înlătură sâmburii.

Pune uleiul la încins într-o tigaie şi rumeneşte la foc iute carnea până capătă o culoare rumenă.

Redu flacăra, pune în tigaie cepele tăiate, merele şi prunele şi lasă până scade zeama.

Adaugă vinul, supa, condimentele şi acoperă.

Lasă la foc mic, acoperit, 60-90 de minute. Dacă foloseşti un termometru de carne, găteşte-o până ajunge la temperatura de 140°C.

Scoate carnea, înfăşoar-o în folie de aluminiu şi ţine-o la cald. Scurge fructele şi pune-le pe un platou.

Strecoară sosul rămas într-o crăticioară şi adaugă sare după gust şi untul.

Serveşte friptura de vită cu fructe şi sos.

Reteta friptura de vita cu fructe

Reteta_friptura_de_vita_cu_fructe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.