Reteta fasole verde conservata

Printeaza

Reteta fasole verde conservata din: fasole, sare, foi de vita.

Ingrediente:Reteta fasole verde conservata

  • 1 kg fasole verde
  • 60-80 g sare
  • foi de viţă, opţional

 

 

Mod de preparare:

Alegi păstăile, le speli, le cureţi de aţe, dacă au, şi le tai capetele. Aşezi un strat de fa­sole verde, îndeşi bine păstăile în borcan, ca să fie cât mai apropiate.

După fiecare strat, torni sare grunjoasă şi repeţi până când se umple borcanul, terminând cu un strat de sare.

Dacă vrei, aşezi deasupra un strat de foi de viţă şi o greutate. Păstrezi borcanul la rece, într-un loc întunecos, între 20 şi 25 de zile, în funcţie de cantitatea de fasole verde pe care o conservi.

Inainte de folosire, speli bine păstăile şi le laşi peste noapte în apă, la desărat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.