Reteta dulceata de caise

Printeaza

Reteta dulceata de caise din: caise, zahar, zeama de lamaie, gelfix.

Ingrediente:Reteta_dulceata_de_caise

  • 2 kg caise
  •  2 kg zahăr
  •  50 ml zeamă de lămâie
  •  2 plicuri Gelfix Clasic

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi caisele de sâmburi, după care le tai bucăţele. Le cântăreşti ca să ai 2 kg. Le pui într-o oală cu zeama de lămâie şi le aşezi pe foc mic împreună cu Gelfîxul Clasic amestecat în prealabil cu zahărul.

Din momentul în care fierbe, mai pui dulceaţa pe foc 3-5 minute. Indepărtezi spuma care se formează.

Torni dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate, le închizi ermetic cu capace şi le aşezi cu gura în jos. Le mai întorci din când în când până se răcesc. Le depozitezi la loc răcoros.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.