Reteta delicioasa: Supa corsicana
PrinteazaSupa corsicana din: varza, morcovi, cartofi, fasole, piper, sare.
- 1/2 varză
- 3 morcovi
- 4 cartofi
- 300 g fasole albă boabe
- 1 linguriţă piper boabe
- 1 linguriţă sare
Mod de preparare:
Cu o zi înainte, pui fasolea în apă rece. în ziua preparării, scurgi fasolea de apă şi o pui într-o cratiţă. Acoperi fasolea cu apă rece şi o laşi să fiarbă 10 minute, după ce a dat în clocot.
Scurgi bine de apă şi dai deoparte fasolea. Tai varza în fâşii fine. Morcovii şi cartofii îi cureţi şi îi tai cubuleţe. Zdrobeşti boabele de piper. Pui morcovii şi cartofii într-o oală.
Adaugi varza şi fasolea jilbă. Presari sare şi piper şi acoperi cu apă rece. Dai în clocot, apoi laşi să fiarbă la foc mic, timp de 1 oră. Serveşti supa caldă, cu pâine ţărănească
Pofta buna!