Reteta de salau umplut

Printeaza

Salau umplut din: salau, stiuca, paine, ceapa, margarina, vin, ciuperci, sare, piper.

Ingrediente:salau umplut

  • 1 şalău de 1 kg
  • 1 ştiucă de 1/2 kg
  • 1 felie de pâine
  • 1 ceapă
  • 3 linguri margarină
  • 1 pahar de vin alb
  • 200 g ciuperci
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Şalăul se curăţă şi se sărează. Ştiuca se curăţă, se fierbe în apă cu sare, i se îndepărtează pieliţa, se dezosează şi se dă prin maşina de tocat.

Se amestecă cu miezul de pâine înmuiat în apă şi stors, ceapa tocată mărunt şi prăjită, pătrunjelul tocat fin, ciupercile tocate şi înăbuşite. Se po­triveşte de sare şi piper şi se frământă. Se umple şalăul pe la burtă şi se coase.

Ca să se pătrundă mai bine se crestează. Se aşază într-o tavă unsă cu margarină, se stropeşte cu vin şi se adaugă o cană din zeama în care a fiert peştele. Se dă la cuptor şi din când în când se stropeşte cu zeama din tavă. Când se serveşte i se scot aţele.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    A iesit bun salaul?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.