Reteta de post: Coltunasi cu magiun

Printeaza

Coltunasi_cu_magiun.

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 200 g magiun de casă
  • 100 g zahăr
  • 50 g margarină
  • 10 g sare

 

Mod de preparare:

Se face un aluat mai consistent din făină, apă călduţă şi sare.

Se frământă bine, pentru a deveni elastic. Se întinde o foaie mai groasă (3-4 mm) pe masa presărată cu făină. Se taie pătrate cu latura de 4-5 cm. Se pune pe aluat o lingură de magiun şi se îndoaie aluatul pe colţ, ca un triunghi.

Se lipesc marginile aluatului apăsând cu dinţii unei furculiţe. Se fierb în apă care dă în clocot, pe rând, în aşa fel încât să stea în cratiţă un singur rând. Sunt gata când se ridică la suprafaţa apei şi mai fierb încă 5-6 minute. Se pun într-un vas yena, stropind între rânduri cu zahăr şi margarină topită.

Se dau la cuptor 10 minute.

 

Coltunasi cu magiun

Coltunasi_cu_magiun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.