Reteta de Paste: Ciorba de miel

Printeaza

Ciorba de miel din: carne de miel, morcov, patrunjel, ceapa verde, orez, oua, smantana, sare, bors, patrunjel sau leustean verde.

Ingrediente:Reteta de Paste: Ciorba de miel

  • 1,5 kg carne de miel (cap şi bucăţi de carne cu os)
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 3 linguri orez
  • 2 gălbenuşuri
  • 2-3 linguri smântână
  • sare
  • 1 I borş
  • pătrunjel sau leuştean verde

 

Mod de preparare:

Pui la fiert în 2,5 I apă capul şi bucăţile de carne de miel. lei spuma de câte ori este nevoie.

După ce a dat în 2-3 clocote, adaugi morcovul, rădăcina de pă­trunjel şi partea albă de la ceapă, curăţate şi tăiate foarte mărunt. Pui sare după gust. Când carnea a fiert, adaugi borşul fiert separat, partea verde de la ceapă tocată, frunzele de pătrunjel tocate şi orezul. Laşi oala pe foc până când orezul a fiert.

Serveşti ciorba fierbinte, dreasă cu un gălbenuş frecat cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.