Reteta gulii umplute

Printeaza

Reteta gulii umplute din: gulii, morcov, telina, patrunjel, ceapa, rosii, bulion, ulei, vin, marar, sare, piper.

Ingrediente:Reteta gulii umplute

  • 10 gulii
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 rădăcină de pătrun­jel
  • 2 cepe
  • 4 roşii
  • 2 linguri de bulion
  • 3 linguri de ulei
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Guliile se curăţă de coajă, se scobesc în interi­or şi se opăresc în apă clocotită. Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală, se dau pe răzătoarea mare.

Ceapa se curăţă, se taie mărunt, roşiile se taie cubuleţe. Toate legumele se înăbuşă în ulei cu apă, se adaugă sarea şi pi­perul. Când s-au înmuiat, se adaugă vinul şi bu­lionul.

Se umplu guliile cu legumele înăbuşite, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se dau la cup­tor 20 de minute. Se presară mărar tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.