Reteta de fasole batuta
PrinteazaReteta de fasole batuta din: fasole, ceapa, boia, sare, ulei, zeama de lamaie.
- 500 g fasole boabe
- 3 cepe
- 1 linguriţă boia dulce
- sare
- 100 ml ulei
- zeamă de lămăie
Pentru ornat:
- 2 cepe
- 1 linguriţă boia
- sare
Mod de preparare:
Alegi fasolea albă. O fierbi în mai multe ape, după care în cea de pe urmă torni câteva linguri de ulei şi laşi să mai fiarbă.
Scurgi fasolea şi zdrobeşti bine boabele. Stropeşti fasolea bătută cu ulei şi puţină zeamă de lămâie.
Toci ceapa şi o adaugi peste crema de fasole, amestecându-le. Pui sare şi boiaua. Dai mâncarea să mai dospească putin şi să se mai răcorească.
Pui deasupra ceapă puţin călită în ulei, cu boia dulce de ardei şi sare. Serveşti fasolea cu pâine caldă de casă.
Reteta de fasole batuta
Pofta buna!