Reteta de cotlete de miel cu legume

Printeaza

Reteta de cotlete de miel cu legume din: cotlet de miel, usturoi, cimbru, ulei, mustar, lamaie, morcovi, sparanghel, sare, ceapa, unt.

Ingrediente:cotlete de miel cu legume

  • 800 g cotlet de miel
  • 2 căţei usturoi
  • 1 crenguţă cimbru proaspăt
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguriţe muştar
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 legătură morcovi
  • 250 g sparanghel
  • sare
  • 1 ceapă mare
  • 50 g unt
  • 4 crenguţe cimbru pentru decor

 

Mod de preparare:

Se spală bine cotletul de miel şi se taie bucăţi. Se taie membrana din jurul cărnii pentru a nu se răsuci sau strânge în timpul preparării şi se presară cu un praf de sare.

Se aşază bucăţile de cotlet într-un vas şi se pun peste ele cimbrul proaspăt rupt de pe crenguţă şi usturoiul curăţat şi pisat.

Muştarul se amestecă bine cu uleiul de măsline şi se toarnă peste cotletele din vas. Se stropesc cu zeama de lămâie şi se lasă la rece 30 de minute.

Se spală şi se curăţă morcovii şi sparanghelul. Morcovii se fierb în apă cu o jumătate de linguriţă de sare 10 minute, iar sparanghelul se opăreşte în apă clocotită. Se introduc în apă rece şi se scurg.

Se topeşte jumătate de unt într-o tigaie mai mare şi se prăjesc cotletele pe ambele părţi. Se scot şi se aşază într-un vas termorezistent. în grăsimea în care s-a prăjit carnea, se căleşte ceapa tocată mărunt cu 50 ml de apă.

Ceapa călită se pune peste carne şi se introduce vasul în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute, la foc potrivit.

Morcovii şi sparanghelul se călesc puţin în untul rămas. Cotletele de miel se servesc alături de morcovi şi sparanghel, decorate cu crenguţe de cimbru.

Se pot servi şi cu cartofi fierţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.