Reteta curcan cu gutui

Printeaza

Reteta curcan cu gutui din: carne de curcan, gutui, ulei, pasta de rosii, faina, sare, zahar.

Ingrediente:

  • 1,200 kg carne de curcan
  • 1,200 kg gutui
  • 120 ml ulei
  • 2 linguri cu pastă de roşii
  • 2 linguri cu făină
  • sare
  • zahăr

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite şi rumeniţi-o in jumatate din cantitatea de ulei. Când carnea este rumenită pe ambele părţi, puneţi-o pe un platou separat.

In sosul rămas puneţi zahărul să se caramelizeze. Adăugaţi apoi făina şi stingeţi cu pasta de roşii dezlegată cu 1/2 l de apă rece.

Lăsaţi sosul să clocotească încet, timp de 15 minute, apoi turnaţi-l peste bucăţile de carne.

Separat, în restul de ulei, înăbuşiţi gutuile curăţate de căsuţa cu sâmburi şi tăiate în felii lungi. Când acestea s-au aurit plăcut, puneţi-le în vasul cu came de curcan.

Continuaţi fierberea la foc domol, până când carnea şi gutuile sunt gata. Cu 7-10 minute mai înainte de a fi gata, daţi vasul la cuptorul cu foc moderat, pentru a-şi lua o faţă frumoasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.