Reteta cozonac cu rahat

Printeaza

Reteta cozonac cu rahat din: faina, zahar, ulei, unt, oua, lapte, sare, drojdie, rahat.

Ingrediente:Reteta_cozonac_cu_rahat

  • 500 g făină
  • 100 g zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 75 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 250 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 20 g drojdie
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie
  • 100 g rahat
  • 1 ou, pentru uns
  • zahăr pudră, pentru decor

 

Mod de preparare:

Freci drojdia cu 50 g de zahăr, adaugi 100 ml de lapte călduţ şi 100 g de făină. Laşi maiaua să crească 15-20 de minute.

O pui peste restul de făină, încorporezi uleiul, untul topit, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, coaja de lămâie şi laptele în care ai topit zahărul rămas. Frămânţi până ce aluatul devine elastic şi nu se mai ţine de degete şi-l laşi să crească până îşi dublează volumul.

Intinzi aluatul, pui din loc în loc bucăţi de rahat, rulezi şi-l aşezi într-o tavă tapetată. Il mai laşi să crească 10-15 minute, îl ungi cu ou şi-l dai la cuptor până se rumeneşte.

După ce s-a răcorit, pudrezi cu zahăr.

Reteta cozonac cu rahat

Reteta_cozonac_cu_rahat

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.