Reteta covrigei cu scortisoara

Printeaza

Reteta covrigei cu scortisoara din: unt, faina, smantana, scortisoara, zahar, ou sau lapte.

Ingrediente:Reteta covrigei cu scortisoara

  • 180 g unt
  • 250 g făină
  • 5 linguri smântână grasă
  • 1 linguriţă scorţişoară proaspăt măcinată
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 lingură unt topit
  • 1 ou sau 1 ceaşcă de lapte pentru uns covrigeii

 

Mod de preparare:

Cerni făina pe planşetă, iar în mijloc faci o adânci­tură în care pui untul rece, tăiat în cubuleţe. Amesteci cu vârful degetelor făina cu untul, până se fdîmează firimituri.

Adaugi smântână şi frămânţi un aluat pe care îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pen­tru 30 de minute. Rupi mici bucăţi din aluat, pe care le răsuceşti cu mâna pe planşeta presă­rată cu făină, până obţii suluri lungi, subţiri de circa 1 cm.

Incrucişezi sulurile la mij­locul covrigelului, apăsând pentru a se lipi. Ii aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt, îi ungi cu unt topit, lapte sau ou bătut şi presari pe deasu­pra scorţişoară şi zahăr vanilinat. Ii coci 20 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.