Reteta conopida murata

Printeaza

Reteta conopida murata din: conopida.

Ingrediente:Reteta conopida murata

  • conopida

 

Mod de preparare:

Conopida proaspătă, bine îndesată, se desface în bucheţele, se curăţă de frunzuliţe şi i se taie cotoarele. Se spală bine şi se aşează pe o sită să se scurgă de apă, după care se opăreste cinci-şase minute în apă sărată.

Se scot, se răcesc, se lasă să se scurgă, se laşează în borcane şi se toarnă deasupra apa în care au fost opărite şi care trebuie şă depăşească conopida, lăsând însă borcanul gol la două degete de gură.

Se şterg bine marginile borcanului cu vată înmuiată în alcool, după care se închide cu două rânduri de celofan. Se fierbe la bain-marie timp de o jumătate de oră în prima zi şi 10-15 minute, a doua zi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.