Reteta clatite cu carne
PrinteazaReteta clatite cu carne din: clatite, piept de pui, ciuperci, unt, marar, smantana, sare, piper.
- 10 clătite
Pentru umplutură:
- un piept de pui
- 2 linguri ciuperci conservate
- 25 g unt
- 1/2 legătură mărar
- o lingură smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pregăteşte întâi umplutura, pentru care se pune carnea de pui tăiată cubuleţe la călit, în unt topit. Se presară cu sare şi piper si, după ce a devenit albă, se pur ciupercile trecute sub un jet de apă, bine scurse şi tăiate cât mai mărunt.
Se lasă pe foc 10 minute, se trage tigaie de pe foc şi se pun smântână şi mărarul. Se coc clătitele după metoda proprie şi, după ce se întorc, se pune umplutură, într-un strat nu foarte gros.
Se lasă câteva secunde şi apoi se împachetează în patru sau se pliază în două. Se aduc la masă cu mărar deasupra şi, eventual, smântână alături.
Reteta clatite cu carne
Pofta buna!