Reteta clapon in foitaj

Printeaza

Reteta clapon in foitaj din: claponi, ficat, oua, ceapa, conopida, unt, lapte, cascaval, mazare, sare, piper.

Ingrediente:Reteta clapon in foitaj

  • 3 claponi de câte 800 g
  • 400 g ficat
  • 1 felie de franzelă
  • 4 ouă
  • 200 g foitaj
  • 1 ceapă
  • o conopidă mare
  • 150 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 pahar lapte
  • 40 g caşcaval
  • 250 g mazăre fină

 

Mod de preparare:

Scoateţi cu atenţie piepţii şi pulpele de la claponaşi, apoi dezosaţi-i.

Separat, sotaţi aceste părţi de carne, tocaţi ficatul şi ceapa, amestecaţi-le cu franzelă înmuiată şi bine stoarsă. In acelaşi amestec mai puneţi 2 ouă, sare şi piper.

Aplatizaţi puţin piepţii şi copanele şi aşezaţi-le deasupra tocăturii. Intindeţi foitajul pe planşetă, tăiaţi 6-8 bucăţi egale. Pe fiecare bucată de foitaj puneţi carnea cu tocătura şi rulaţi-le.

Aşezaţi apoi totul într-o tavă unsă. Ungeţi foitajul cu gălbenuş şi daţi la cuptor moderat pentru 35 de minute.

Separat, fierbeţi conopida şi puneţi bucheţelele într-o tavă unsă. Napaţi totul cu sos alb, presăraţi cu caşcaval ras şi lăsaţi la cuptor domol să se gratineze.

Când este gata, puneţi conopida pe platou. Imprejur, aşezaţi claponul în foitaj şi mazărea fiartă călită în puţin unt.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.