Reteta ciorba ruseasca

Printeaza

Reteta ciorba ruseasca din: morcovi, ceapa, dovlecei, porumb, mazare, ardei, rosii, apa, sare, iaurt, oua, marar, piper, patrunjel, telina, ulei.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2 dovlecei
  • 200 g porumb
  • 200 g mazăre
  • 2 roşii
  • 2 ardei
  • 2 l apă
  • sare
  • 400 ml iaurt
  • 2-3 ouă
  • 1 legătură mărar
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2-3 frunze de ţelină
  • 2-3 linguriţe ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii, ceapa, dovleceii şi ardeii. Speli legumele şi le tai cubuleţe, apoi le înăbuşi în puţin ulei, pentru câteva minute.

Adaugi apoi apa călduţă, sare şi piper şi laşi să fiarbă la foc mic, oala fiind acoperită cu un capac. Decojeşti roşiile, apoi le presezi şi le adaugi în ciorbă.

Scurgi boabele de porumb, le treci printr-un jet de apă călduţă şi le adaugi la ciorbă. Fierbi mazărea în apă cu sare, o scurgi şi o adaugi în oală.

Baţi ouăle cu sare şi iaurt şi, după ce a fiert bine ciorba, adaugi în ea, cu focul stins, compoziţia de ou şi iaurt, amestecând.

Serveşti ciorba cu verdeaţă tocată mărunt, presărată pe deasupra şi cu crutoane aromate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.