Reteta ciorba de rosii

Printeaza

Reteta ciorba de rosii din: suc de rosii, telina, patrunjel, ceapa, morcov, ulei, orez, boia, faina, zahar, sare.

Ingrediente:Reteta ciorba de rosii

  • 1 l suc de roşii
  • 1 telină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • ulei
  • 2 linguri orez
  • 1 legătură de pătrunjel
  • boia dulce de ardei
  • 2 linguri de făină
  • 1 lingură de zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Zarzavaturile se curăţă, se spală, se taie mă­runt şi se pun la fiert în 2 l de apă, împreună cu orezul. Se prepară rântaşul: în uleiul încins se presară făina, amestecându-se încontinuu, şi se stinge cu puţină apă.

Se adăugă rântaşul în cior­bă, apoi boiaua, sucul de roşii şi se mai lasă la fiert 5 minute. Se presară pătrunjelul tocat mă­runt, se potriveşte de sare. Se poate servi cu pâi­ne prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.