Reteta ciorba de porc cu zeama de varza

Printeaza

Reteta ciorba de porc cu zeama de varza din: carne de porc, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel, fasole verde, ardei, varza, leustean, ulei, sare, piper, conopida, zeama de varza.

Ingrediente:Reteta_ciorba_de_porc_cu_zeama_de_varza

  • 500 g carne de porc cu oase
  • 1 ceapă
  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel şi de păstârnac
  • 1 borcan fasole verde sau 500 g păstăi congelate
  • 300 g varză
  • 1 ardei gras
  • 1 foaie de dafin
  • frunze uscate de leuştean
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 1 conopidă mică sau 350 g bucheţele de conopidă congelată
  • 500 ml zeamă de varză

 

Mod de preparare:

Porţionezi carnea şi o pui la fiert în 4 litri de apă, pentru 45-50 de minute. Când a fiert, îndepărtezi oasele şi tai carnea în cubuleţe. Desfaci conopida în bucheţele pe care le laşi în apă rece uşor sărată.

Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa mărunt, varza fideluţă, iar restul de legume în cubuleţe. Căleşti ceapa în uleiul încins, iar când capătă un aspect lucios, adaugi restul de legume şi continui să le căleşti împreună 2-3 minute, amestecând.

Stingi cu zeama în care a fiert car­nea şi fierbi legumele împreună cu carnea şi foaia de dafin, timp de 10 minute. Pui conopida şi continui fierberea 10 minute.

In acest timp, pui la fiert zeama de varză, într-un alt vas. Când conopida s-a înmuiat, adaugi fasolea conservată şi torni zeama de varză. Condimentezi ciorba după gust şi presari frun­zele de leuştean mărunţite. Stingi focul şi acoperi oala cu un capac, pentru 10 minute.

Reteta ciorba de porc cu zeama de varza

Reteta_ciorba_de_porc_cu_zeama_de_varza

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.