Reteta ciorba de fasole in paine

Printeaza

Reteta ciorba de fasole in paine din: paine, ciolan, fasole, bors, ceapa, morcov, telina, ardei, ardei, pasta de tomate, sare, patrunjel.

Ingrediente:Reteta_ciorba_de_fasole_in_paine

  • 4 pâini rotunde medii, bine coapte
  • 500 o ciolan afumat
  • 250 g fasole albă
  • 500 ml bors
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 ţelină
  • 1 ardei
  • 1 păstârnac
  • 3-4 linguri pastă de tomate
  • sare
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Speli fasolea şi o pui la înmuiat peste noapte. A doua zi, schimbi apa, o pui pe foc şi o laşi să clocotească, apoi mai schimbi apa de încă trei ori.

Torni ultima apă, presari sare şi o laşi să fiarbă o oră, după care adaugi legumele tocate, în afară de ardei.

Separat, dai un clocot la afumătură, arunci apa şi o pui la fiert în oala cu fasole. Când s-a înmuiat carnea, o scoţi de pe os şi o pui înapoi.

Adaugi pasta de tomate, ardeiul tocat şi borşul fiert un minut în prealabil, si mai tii pe foc 15-20 de minute. Tai un capac la pâini şi scoţi o parte din miez.

Torni ciorba de fasole în pâine şi o serveşti presărată cu pătrunjel verde.

Reteta ciorba de fasole in paine

Reteta_ciorba_de_fasole_in_paine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Hai ca-mi place ciorba de fasole

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.