Reteta ciorba de berbec

Printeaza

Reteta ciorba de berbec din: carne de berbec, morcov, capa, telina, pastarnac, cartofi, rosii, patrunjel, oua, sare, piper.

Ingrediente: Reteta ciorba de berbec

  • 1/2 kg. carne de berbec
  • 2 buc. morcov
  • 1 buc.ceapa
  • 1/2 buc. telina
  • 1/2 buc pastirnac
  • 1 buc. cartof
  • 2-3 buc rosii
  • 1/2 l zeama de varza
  • o legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 l apa
  • 2 oua

 

Mod de preparare:
Se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in apa rece si se taie in bucati potrivit de mari, dupa care se aseaza impreuna cu apa intr-o oala, la foc potrivit.

Cind incepe sa clocoteasca, se elimina spuma, apoi se lasa sa fiarba in continuare in oala acoperita. Cind zeama este pe jumatate fiarta,se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat subtire ca fideaua.

Dupa ce carnea este bine fiarta, se pun rosiile sau bulionul dizolvat in putina supa si se mai lasa sa fiarba 5-10 minute.

Intr-un vas, se fierbe 1/2 l zeama de varza cind clocoteste, se ridica spuma, apoi se toarna in oala.

Se lasa sa fiarba impreuna 10-15 minute si se trage oala de pe foc.

Se drege ciorba cu galbenus si se presara pe deasupra cu patrunjel si marar verde tocate marunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.