Reteta chiftele de pui cu sos picant

Printeaza

Reteta chiftele de pui cu sos picant din: piept de pui, paine, lapte, usturoi, ceapa, patrunjel, oua, sare, piper, ulei, faina, rosii, ulei, mustar, otet, zahar, boia, busuioc.

Ingrediente:Reteta_chiftele_de_pui_cu_sos_picant

  • 500 g piept de pui
  • 4 felii de pâine
  • 200 ml lapte
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • făină

Pentru soş:

  • 1 cutie roşii în bulion
  • 1 lingură ulei
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 linguriţă oţet
  • 2 linguriţe zahăr
  • 1 linguriţă boia iute
  • 1 vârf de cuţit busuioc uscat
  • piper
  • sare
  • 1 ceapă tocată

Pentru decor:

  • frunze de busuioc verde

 

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui şi îl toci. Inmoi pâinea în lapte, după care o storci bine şi o pui peste carne.

Adaugi usturoiul pisat, ceapa dată prin răzătoarea mare, pătrunjelul tăiat mărunt, ouăle, sare şi piper, după gust. Amesteci bine, formezi chifteluţe, le dai prin făină şi le prăjeşti.

Intr-o cratiţă încingi uleiul, căleşti ceapa, apoi pui roşiile tocate fin şi o cană cu apă. Adaugi muştarul, oţetul, zahărul, boiaua iute şi busuiocul.

Aşezi chiftelele, dai în câteva clocote, condimentezi cu sare şi piper şi laşi să fiarbă până scade. Le serveşti calde, eventual cu paste şi frunze de busuioc.

Reteta chiftele de pui cu sos picant

Reteta_chiftele_de_pui_cu_sos_picant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.